2 banen met 1 Digikeijs?

Vragen over de producten van
captainc
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 feb 2019, 11:00
Locatie: Bussum

2 banen met 1 Digikeijs?

Ongelezen bericht door captainc » 17 feb 2019, 11:23

Goedendag,

Ik ben bezig met een modelbaan welke bestaat uit een hoofdbaan met Märklin C-rails en een bergbaan (incl. tandrad gedeelte) met Fleischmann Profirails. Ik wil het geheel aansturen met een Digikeijs centrale op basis van DCC en iTrain.

Op de hoofdbaan wil ik met 2 tot 3 locs tegelijkertijd rijden, op de bergbaan met 2.

Kan ik beide banen op 1 centrale aansluiten?

Of moet ik de hoofdbaan op de centrale en de bergbaan op een booster aansluiten?
Kàn ik met 1 centrale twee banen aansturen of is de booster nodig om de Fleischmann baan apart te voeden en 5 locs teveel wordt voor 1 centrale dan wel dat 1 centrale ueberhaupt niet twee banen kan aansturen?

Dank voor advies,

Clemens

schmm
Berichten: 11
Lid geworden op: 29 aug 2017, 10:49

Re: 2 banen met 1 Digikeijs?

Ongelezen bericht door schmm » 17 feb 2019, 20:30

Volgens mij moet dat gewoon kunnen. Ik zie er in ieder geval geen problemen in.


www.maarten-schmeitz.nl
www.maarten-schmeit.nl - de bouw van modeleisenbahn Bergstrasse

Gebruikersavatar
DTS
Beheerder
Berichten: 326
Lid geworden op: 22 aug 2017, 22:55

Re: 2 banen met 1 Digikeijs?

Ongelezen bericht door DTS » 17 feb 2019, 23:43

Ja hoor beiden kan gewoon op één centrale.

captainc
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 feb 2019, 11:00
Locatie: Bussum

Re: 2 banen met 1 Digikeijs?

Ongelezen bericht door captainc » 18 feb 2019, 18:56

Dank!

Peter R
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 mei 2020, 14:38

Re: 2 banen met 1 Digikeijs?

Ongelezen bericht door Peter R » 15 mei 2020, 15:00

Hallo Captainc,

Heb jij misschien een foto (s) van je bergbaan??

gr.

Peter

captainc
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 feb 2019, 11:00
Locatie: Bussum

Re: 2 banen met 1 Digikeijs?

Ongelezen bericht door captainc » 17 mei 2020, 20:35

Ha Peter,

De bergbaan is in feite een ovaaltje, waarin een steile helling (voor tandheugel) omhoog gaat en via een klimspiraal weer omlaag. Aan het einde van de één na onderste winding is een wissel; of verder omlaag of naar een kopstation. Hiervoor ga ik een Fleischmann Edelweiss locje gebruiken.
Om ook met een niet-tandrad loc te kunnen rijden, heb ik een spoortje langs de steile helling gelegd, die op de onderste winding van de klimspiraal uitkomt.

Voor de terugmelders heb ik spoorstaven geïsoleerd en op twee DR40888LN-CS LocoNet terugmeldmodules aangesloten. Ik ben nu aan instellen (start)adressen toe, maar moet ook 3 DR4088LN-GND - LocoNet terugmeldmodules voor de hoofdbaan (Märklin, 3 spoor) instellen die aan dezelfde (Uhlenbrock IB-Com) centrale en aan dezelfde Loconet hangen.

Zelfs één foto van 384 KB is het Forum al teveel; heb je een PB gestuurd.

Groet,

Clemens
Laatst gewijzigd door captainc op 21 mei 2020, 13:15, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
DTS
Beheerder
Berichten: 326
Lid geworden op: 22 aug 2017, 22:55

Re: 2 banen met 1 Digikeijs?

Ongelezen bericht door DTS » 18 mei 2020, 21:19

We maken gebruik van externe fotoservice zoals Photobucket en Flickr. Ik draai het forum op een minimaal hostingspakket.

Groetjes

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk


Plaats reactie