Adressering iTrain <> Dinamo RM-C/2

Voor vragen over het hybride besturingssyteem Dinamo
DickeVriend
Berichten: 17
Lid geworden op: 17 jun 2019, 14:19

Adressering iTrain <> Dinamo RM-C/2

Ongelezen bericht door DickeVriend » 24 dec 2019, 21:41

Hallo,

Bij het in gebruik nemen van de RM-C/2 loop ik tegen een klein probleem aan. Wie kan me helpen?

RM-C/2 heeft 2 kanalen van ieder 128 blokken.
Adressering van de eerste 128 blokken levert geen probleem op. De tweede 128 wel.
Hoe laat ik iTrain weten dat ik met behulp van de RM-C/2 256 blokken aan kan sturen. Waar en hoe stel ik dat in?
Ik ga er van uit dat in het tweede kanaal ik gewoon blok 1 benoem, maar welke adressen ga ik geven en hoe zie ik die in de bezetmeldmonitor?

Iemand die me uit de brand kan helpen?

Dank, groet en fijne feestdagen.
Dick

Gebruikersavatar
DTS
Beheerder
Berichten: 348
Lid geworden op: 22 aug 2017, 22:55

Re: Adressering iTrain Dinamo RM-C/2

Ongelezen bericht door DTS » 24 dec 2019, 22:14

Dat heeft Leon heel netjes uitgelegd in de test release notes. Die vind je op DinamoUsers.

Heb je die al geprobeerd?

Groetjes

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk



DickeVriend
Berichten: 17
Lid geworden op: 17 jun 2019, 14:19

Re: Adressering iTrain <> Dinamo RM-C/2

Ongelezen bericht door DickeVriend » 24 dec 2019, 22:41

Ja, die releasenotes heb ik gelezen. En nu nog een keer!

Echter: het volgende gebeurt:
Channel 1: 8 TM44 actief en alle treinen rijden. Zie de melders oplichten als er een trein van sectie wisselt.

Channel 0: nu nog slechts 2 TM44 actief. Geen enkele trein rijdt. Als ik de loc handmatig verplaats, zie ik de melders in de bezetmeldmonitor van wit naar blauw wisselen.

In mijn beleving zou de loc gewoon een rijopdracht moeten ontvangen en gaan rijden. Doet'ie dus niet.

Vandaar mijn idee dat ik nog iets extra in iTrain moet instellen.

Heb jij een idee??

Gebruikersavatar
DTS
Beheerder
Berichten: 348
Lid geworden op: 22 aug 2017, 22:55

Re: Adressering iTrain <> Dinamo RM-C/2

Ongelezen bericht door DTS » 24 dec 2019, 23:30

Ja,

Channel 0 begint met blokken vanaf 17.1 (de eerste 16 zijn voor channel 1)

De melders zitten verweven in de huidige adressen. 1.32 enzovoort

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk


DickeVriend
Berichten: 17
Lid geworden op: 17 jun 2019, 14:19

Re: Adressering iTrain <> Dinamo RM-C/2

Ongelezen bericht door DickeVriend » 26 dec 2019, 21:52

Omdat ik wat problemen ervaar met de RM-C/2 heb ik, mede namens Leon, de volgende vraag.

Welke versie van iTrain moet ik minimaal gebruiken om de RM-C/2 goed in te kunnen stallen.
Ik gebruik versie 4.1.13 van 21 november 2019. Het is Ultimate Licentie.

Dank voor het meedenken.
Groet,
Dick

Gebruikersavatar
DTS
Beheerder
Berichten: 348
Lid geworden op: 22 aug 2017, 22:55

Re: Adressering iTrain <> Dinamo RM-C/2

Ongelezen bericht door DTS » 26 dec 2019, 22:41

Het beste is iTrain 5, laatste build. Maar ook in 4.1 werkt het gewoon

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk


DickeVriend
Berichten: 17
Lid geworden op: 17 jun 2019, 14:19

Re: Adressering iTrain <> Dinamo RM-C/2

Ongelezen bericht door DickeVriend » 27 dec 2019, 11:31

Martin,

Er gebeuren vreemde dingen op mijn baan. Het liefst zou ik mijn RM-C/2 op een andere baan testen om uit te sluiten dat het ofwel een fout in mijn baan is of een fout in het interface. In ieder geval zal ik moeten wachten op iTrain 5 om met zekerheid uit te sluiten dat het aan iTrain4 ligt.
Tot die tijd ligt mijn baan helaas alleen maar stof te verzamelen, want door het omnummeren kan ik niet zomaar terug naar het oude interface..

In ieder geval hartelijk dank voor je reactie.

Groet, Dick

Gebruikersavatar
DTS
Beheerder
Berichten: 348
Lid geworden op: 22 aug 2017, 22:55

Re: Adressering iTrain Dinamo RM-C/2

Ongelezen bericht door DTS » 27 dec 2019, 11:47

Dick,

Als je de RMC2 op channel 1 zet heb je exact hetzelfde aan werking en addresering als met elke rm-u of rm-c versie.

Op channel 0 ga je de adressen doornummeren vanaf 17. De melders zitten gewoon verweven in de vrije nummers van het huidige.

Dus module 16.0 (in iTrain 17.0) heeft de melders 1.32 tot 1.48

Bij 16.1 zitten die biven 1.80 ergens.

Probeer eerst eens om de laatste TM op channel 0 te zetten en de rest op channel 1. Dan hoef je maar 1 om te nummeren.

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk




DickeVriend
Berichten: 17
Lid geworden op: 17 jun 2019, 14:19

Re: Adressering iTrain <> Dinamo RM-C/2

Ongelezen bericht door DickeVriend » 30 dec 2019, 22:35

Martin,

Met iTrain 4.1.13 werkte de RM-C/2 toch niet zo goed als mocht worden verwacht. Meer dan 128 kon ik niet adresseren. Na overleg tussen Leon en Xander is e.e.a. opgelost.

Plaats reactie